Cahilim.com
Her konuda en basit dersler.

Dikiş Kalıpları , Elbise Kalıpları

Giysi Modelleri, Etek kalıpları, gelinlik kalıpları, Elbise Dikişi, Çocuk ve Bayan Elbise dikimi teknikleri. Erkek elbise dikimi. Dikiş makinesi özellikleri, pratik dikiş teknikleri, yazlık etek ve mini etek modelleri. Gelinlik ve Nişan elbisesi dikimi.


Temel dikiş teknikleri

Tekstil, dünyada ve Türkiye’de hızla ilerlemektedir. Globalleşme paralelinde tekstil, hem ekonomik hem de teknolojik anlamda kendine büyük bir yer bulmuştur. Bu sektör içerisinde Türk Giyim Sanayi, rekabetçi yapısı ve yenileşmeye açık bünyesi ile Türkiye’nin uluslar arası pazardaki güvencesi durumundadır. Bu pazar içerisinde yerimizi koruyabilmemiz bilgi, beceri ve tutumları geliştirmekle mümkün olacaktır. Giysinin istenen kalite niteliklerine uygun olarak üretilmesi, ön çalışmaların doğru yapılmasına bağlıdır. Bu derste, giyimde kullanılan temel dikiş teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgi verilmektedir. Ders sonunda giyimi oluşturan temel dikişleri uygulama becerisine sahip olabileceksiniz.

Not: PDF Dosyaları resimli belgelerdir. Açmak için Acrobat Reader Programı gerekir. Acrobat Reader indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Adobe Sitesinden indir inndir.com sitesinden indir Yeniprogram.gen.tr Sitesinden indir Download.com sitesinden indir

baturdilek@hotmail.com drapaj

drapaj calışmalarını görmek

23-01-2010 22:42

    cere dikis dikmeyi bisile yapmayi ve tasarim yapmayi cok seviyorum

    yaaa mrb inanilmaz derecede tasarim mereklisiyim super tasarimlarim var dikis dikmektende cok hoslaniyorum ve sonra o yaptigim seyii tek tek islemeyi boncuklar pullar super terapi oluyor.vee bunu dahada gelistirip tekniklerine inmek istedim,tesekurler umarum bunuda basaririm,:-))))))

    24-02-2010 23:52

      turkan dıkıs

      dıkıs teknık bılgısı

      03-06-2010 00:03

        efdal dikis makinasi sorunlari

        bana yardimci olursaniz cok sevinirim dikis makinasindan anlayan varsa eger dikis makinamin alt ipligi cok fazla iplik topluyo dikis yapamiyorum sebebi ne olabilir ip okadar dolaniyor ki igneyi oynatamiyorum bi türlü lütfen cevabinizi bekliyorum tesekkürler...

        02-11-2010 20:43

          seyhan bahşiş

          dikiş dikmeyi öğrenmek istiyorum

          20-12-2010 17:48

            ben evde gelinlik  abiye veya günlük şık elbiseler dikiyorum ayrıca drapaj tekniğiyle ders veriyorum ilgili kişilere duyrulur:):)

            03-01-2011 21:58

              büstiyer kuplarına balen nasıl dikilir yardımcı olurmusunuz =(

              29-03-2011 22:40

                hatice başalan handanadas

                handan hanım bu gelinlik ve abiya işini nerede yapıyorsunuz

                12-07-2011 21:51

                  sabriye etek kesimi

                  basit etek kesimi gösterirseniz sevinirim.

                  14-07-2011 19:01

                    Mesaj

                    Mesajınız onaylandıktan sonra yayınlanır (Üye olursanız hemen yayınlanır)
                    Gelişmiş editor için Javascript açık olmalıdır
                    Öneriler
                    Diğer Dersler