Cahilim.com
Her konuda en basit dersler.

Dikiş Kalıpları , Elbise Kalıpları

Giysi Modelleri, Etek kalıpları, gelinlik kalıpları, Elbise Dikişi, Çocuk ve Bayan Elbise dikimi teknikleri. Erkek elbise dikimi. Dikiş makinesi özellikleri, pratik dikiş teknikleri, yazlık etek ve mini etek modelleri. Gelinlik ve Nişan elbisesi dikimi.


Erkek pantolon dikimi

Giyinme, insanların varoluşuyla birlikte kaçınılmaz ihtiyaçlarından birisi olmuştur. Bu ihtiyaç; yaşam tarzı, kişisel beğeni, sosyal çevre, kültürel donanım vb. etkenlerin katkısıyla çeşitlilik kazanmıştır. Bu çeşitlilik de insanların giyim tarzına, kendilerini ifade edebilecekleri giysi seçimi ile yansımaktadır. Bu giysi türlerinden birisi de pantolondur. Pantolon; bedenin belden aşağısına giyilen, bacakları saran, diz altından ayak bileğine kadar farklı uzunluklarda olan erkek, kadın ve çocuk giysisidir. Erkek ve kadın giyiminin vazgeçilmezlerinden olan pantolonlar, gerek çalışma ve iş ortamlarında gerekse özel hayatta tercih edilen giysiler arasında bulunmaktadır. Pantolon modelleri klasik modellerin yanı sıra günün modasına uygun olarak pilili, jean, duble, geniş (İspanyol) paçalı, kapri vb. model özelliklerine göre çeşitlilik gösterir. Bu çeşitlilik belirlenirken bütün giysilerde olduğu gibi giyileceği yer, zaman, ortam, ekonomik ve sosyal konum, mevsim, günün modası, kumaşları ve aksesuarları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu derste erkek pantolonu teknik çalışmaları, model uygulamalı erkek pantolonu kesim, dikim, son ütü ve son kontrol işlemleri anlatılmaktadır. Bu derste bulunan faaliyetleri uyguladığınız takdirde edindiğiniz bilgi ve kazandığınız beceriler, bu dalı ve bu dalın çalışma koşullarını tanımanıza yardımcı olacak ve sonraki öğreniminize temel oluşturacaktır.

Not: PDF Dosyaları resimli belgelerdir. Açmak için Acrobat Reader Programı gerekir. Acrobat Reader indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Adobe Sitesinden indir inndir.com sitesinden indir Yeniprogram.gen.tr Sitesinden indir Download.com sitesinden indir

ayla şen büyük beden erkek pantolonu

eşime pantolon dikmek istiyorum fakat güzel olmuyor eşim yüzotuz klo

17-02-2010 15:11

    zeynep aydın erkek kot pantalonu

    eşime kot pantalon dikmek istiyorum.eşim 90 kilo kalıplarim yok. nasıl dikebilirim.

    26-05-2010 13:24

      bilge kayar erkek pantalonu

      eşime pantolon dikmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz

      16-04-2011 12:33

        sultan köse erkek sweat shirt kalıbı

        eşime sweat shirt dikmek istiyorum yardımcı olurmusunuz

        01-05-2011 18:34

          mehmet erol pantolon kalıbı

          kendime pantolon dikmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

          02-02-2013 21:07

            ali.t pantolon

            arkadaşlar iyi bir pantolon dikmek istiyorsanız önce ölçü almayı bilmeniz gerekir en iyisi bir terziye gidin

            28-03-2013 21:40

              Mesaj

              Mesajınız onaylandıktan sonra yayınlanır (Üye olursanız hemen yayınlanır)
              Gelişmiş editor için Javascript açık olmalıdır
              Öneriler
              Diğer Dersler